מה זה קנדידה? קנדידה היא פטריה שכלולה בהגדרה של "החיידקים הטובים" שנמצאים בדרכי העיכול שלנו, של כולנו. כן, לא להבהל, אצל כולם! ובאופן כללי קנדידה אינה מזיקה, הכל שאלה של מידה, כאשר הקנדידה מתפתחת וגדלה, כלומר מתרבה מעבר לגבול הסביר – הגוף יוצא מאיזון.
מה גורם לקנדידה להתפתח מעבר מידה?
בואו נראה קודם כל מה הקנדידה אוהבת; היא אוהבת מאד, קמח לבן,
לחם בעיקר שמבוסס על קמח לבן אבל גם חיטה מלאה בסדר בשבילה,
היא שונאת קמח שיפון לעומת זאת, ולכן הקמח הזה נחשב לכל כך בריא.
היא אוהבת מאד, שמרים, שמרים קיימים בכל מזון שתפח, בעקבות שימוש בשמרים,
לחם ועוגות, ונמצא כפליים בלחם שיש בו הרבה אוויר !!
לחם שיש בו הרבה אוויר, הוא לחם שיש בו הרבה שמרים ולכן הוא "קל"
כלומר מלא בשמרים, ולכן מעודד התפתחות של קנדידה,
ובנוסף היא אוהבת מאד סוכר לבן.
כלומר, לחם ועוגות וממתקים מעודדים אותה מאד.
ולחם "קל" מאד טוב לה ומזיק לך, בדיוק מן הסיבה הזו.
יש היום גרסאות של לחמים מקמח מלא אבל ה"לחם קל"…
אז כמו שהבנתם בריאות זה לא יביא, קנדידה זה כן יביא! ובגדול.
וכל אלו בדרך כלל אינם מקמח שיפון.
כלומר: בתקציר: קמח לבן, שמרים וסוכר לבן. (ולחמים קלים = הרבה שמרים).
איך לזהות קנדידה כשהיא מופיעה?
הסימן הראשון של הקנדידה הוא הרבה גזים, תחושת נפיחות בבטן, ואי נוחות,
ותאווה בלתי מוסברת ללבן ומתוק.
כלומר; לקמח לבן, משמע- לחם, עוגות, ממתקים, ועוגיות.
והמזונות האלו אינם משביעים את האדם שסובל ממנה,
לעומת זאת, את הקנדידה זה מאד משביע! כן!
ובנוסף מתפתחת חולשה מאד גדולה בגוף
ולא ניתן לאתר אותה בדרכי האבחון הרגילות
ולכן רופא המשפחה ייתקשה לאתר את החולי של הקנדידה
כאשר היא יוצאת מן האיזון הטבעי ומוציאה את הגוף מן האיזון הטבעי שלו.
איך להמנע מן הקנדידה: ולשמור על תזונה נכונה?
כדי להימנע מתופעת הקנדידה, יש להמנע ככל האפשר מקמח מולבן וסוכר מולבן, וממזונות שמותפחים יתר על המידה, הלחמים ה"קלים" ממתקים, סוכריות ועוגות.
איזון התזונה: אז מה כן מותר וכדאי לאכול ?
על פי התזונה הנכונה? תשאלו, לחם מקמח שיפון מלא, ללא סוכר, כן יש לו טעם קצת חמצמץ, אפשרי להתרגל, לחם כבד שכל פרוסה היא אכן כבדה ולא "קלה" להפחית או להוריד לחלוטין ככל האפשר ממתקים ומתוקים שאנו אוהבים להתמכר אליהם, ואיתם גם העוגות …
וכאשר תחזירו את הגוף לאיזון התאווה למולבן ולמתוק מופחתת ואיתה
שאר התופעות הלא רצויות ייעלמו.