גרנולה ביתית

מצרכים

1 . מערבבים את המצרכים הבאים:

כוס קוואקר

2 כפות סובין

חצי כוס קוקוס

חצי כוס שומשום

חצי כוס אגוזי מלך

חצי כוס שקדים

** ניתן לשים כל דבר שאתם אוהבים: למשל אגוזי לוז, גרעיני דלעת, שקדים מולבנים, ועוד ועוד

** ניתן לשנות את היחס לפי ראות עיניכם ולפי טעמכם האישי

הכנה

2. מערבבים את כל המצרכים וקולים בתנור כרבע שעה על חום של 180 מעלות (על מנת לבדוק אם זה מוכן ניתן לטעום את השקדים).

3. לאחר מכן מוסיפים פירות יבשים שאוהבים ביחס הבא:

כוס צימוקים שחורים או כוס חמוציות או כוס של פירות יבשים שאוהבים( משמשים, תמרים, תאנים).

4. בסיר קטן ממיסים:

3/4 כוס דבש

 70 גרם חמאה

 יש להמיס על אש נמוכה אך ורק עד שהחמאה תימס, אין להרתיח את הדבש.

5. מערבבים את תערובת הפירות עם תערובת הדבש ומכניסים לתנור לרבע שעה נוספת ( יש לבדוק מעט לפני על מנת שהתערובת לא תישרף).

6. לאחר הקירור ניתן לחלק לשקיות קטנות ולשמור בהקפאה על מנת שהתערובת תישאר טרייה.

** זוהי כמות גדולה, ניתן לעשות חצי כמות. 

את הגרנולה ניתן להוסיף ליוגורט, לסלט פירות ולכל מה שאתם אוהבים,

תהנו,

לירון גור שטייגמן

לשאלות ניתן לפנות אליי: liron@kelim.biz