מתכון לעוף – כרעי עוף עם תמרים וציפוי פריך של אגוזי מלך

מתכון לעוף – כרעי עוף עם תמרים וציפוי פריך של אגוזי מלך

מצרכים ל-4 אנשים :
– 4 כרעיים של עוף
– 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות בינוניות
– 2 גזרים חתוכים לקוביות בינוניות
– כרישה חתוכה גס
– 3 שיני שום שלמות קלופות
– 10 תמרים מגולענים
– מקל קינמון
– מלח גס,פלפל שחור גרוס
– שמן קנולה
– 200 גר’ אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

אופן הכנת מתכון לעוף :
מחממים סיר רחב עם מעט שמן קנולה לחום גבוה,מניחים את הכרעיים תחילה עם העור כלפי מטה ומטגנים להשחמה ואז הופכים את הכרע ומטגנים בצד השני.
מוציאים את הכרעיים לצלחת ומכניסים את הירקות ולאחר מס’ דקות של טיגון מוסיפים את שיני השום ומטגנים דקה נוספת,מוסיפים את התמרים ואת הכרעיים ומכסים במים,מרתיחים
מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-3 שעות.

לאחר 3 שעות מתבלים במלח ופלפל, מוציאים את הכרעיים בעדינות לצלחות הגשה ומפזרים מעל כל כרע את שברי אגוזי המלך הקלויים.
להגיש עם כל תוספת שאוהבים, אני ממליץ על תבשיל של בורגול ועדשים.