אלרגיה – תזונה נכונה

האם ניתן למנוע אלרגיה על ידי תזונה נכונה? רוב האלרגיות ומחלות מסויימות נובעות מתזונה שאיננה נכונה לגוף של בעל האלרגיה / המחלה, אחרת לא תופיע אלרגיה/ מחלה. לדוגמה: דלקת פרקים, אסתמה, קדחת השחת, סינוסיטיס, ונזלת, כל אלו נובעים ממזונות מסויימים שאינם מתעכלים כהלכה, ואז יוצרים אלרגיה. איך ייתכן? עובדה, מייד יוסבר.

מזונות גורמי אלרגיה: הדבר שונה מאדם לאדם!

סוכר לבן, קמח לבן, מאכלי חלב, קפה, תפוח, מנגו, אפרסק, בואו נעצור כאן, כי אתם כבר נבהלים נורא, אין אדם שאלרגי לכולם.
אבל אלרגיה לאחד מהם יכולה לגרום למחלה שמקורה הוא אלרגי.
למשל תהליך הזיקוק של הסוכר הלבן מאד מזיק ולכן כאשר אנו צורכים אותו דרך קבע והוא נמצא בהרבה מן המזונות המעובדים, המשווקים בחנויות היום ולא רק במתוקים, גם ברטבים, בחטיפים כמעט בכל מזון מעובד, כאשר הוא נאכל הוא יוצר עלייה מאד קלה ובלתי מורגשת בלחץ הדם, כי הגוף מעוניין להתריע שנכנס משהו לא רצוי, והתגובות הנ”ל אינן מונעות אותנו מלהמשיך ולאכול אותו, ואז נוצר חומר שנקרא היסטמין,
ההיסטמין יתריע מאוחר יותר כאשר ייכנס גורם זר (בלתי מזיק לחלוטין), כאילו מלחמת עולם פרצה (בגוף). וזו האלרגיה.
והרי דוגמה:

אלרגיות בדרכי הנשימה וסוכר לבן

ולמשל כאשר ננשום אבק, או אבקנים של פרחים או פרווה של חתולים תהיה בסביבה,
פתאום כל דרכי הנשימה יהיו …. יזדעקו (מלחמת עולם)
כאשר למעשה אין שום סיבה להתרעה כזו חמורה, למעשה זו התרעת שווא.
ולנושא זה הרופא נותן אנטי היסטמין באמצעות כדורים – משאף, על מנת לדכא את התופעות ואת ייצור ההיסטמין.
ההיסטמין לא היה נוצר אילמלא אכלנו את המוצר המזיק, מזוקק, במקרה זה. וההיסטמין
יוצר התרעות שווא. מה שמתבטא לפועל: בייצור, נזלת, על מנת להוציא את הפולש
החוצה עם הנוזל… הזה. ואז יש גירוד בעיניים, ונזלת אין סופית או סינוסיטיס,
כל דרכי הנשימה נחסמות אם נשמנו הרבה אבק, וחנק בגרון, ועודפי ליחה.
תרגום לעברית קלה: האלרגיית נשימה לא היתה אם לא היינו אוכלים את המוצר המזוקק המולבן. 

אלרגיה למוצרי חלב והקשר לדלקת פרקים

על פי התזונה הנכונה, הטבעית: אנשים רבים אינם מסוגלים לעכל כיאות מוצרי חלב, אלרגיה למוצרי חלב לרוב לא מתבטאת מיידית, ואין הכוונה לתופעות שנראות במיידי, ממש לא, הכל נראה ממש בסדר, אבל ככל שהם יאכלו יותר מוצרי חלב, כך תופיע ותתגבר דלקת פרקים.

איך תיתכן דלקת פרקים בגלל אכילת מוצרי חלב? תשאלו

מוצרי חלב, אצל אנשים מסוימים אינם מתעכלים כהלכה. במיידית יש קצת אי נוחות בגרון, קצת ליחה לא משהו בולט, וחודש לאחר שינוי התזונה לתזונה שכוללת מוצרי חלב,
ייתברר שנוצרה דלקת פרקים שלא היתה קודם.
והוצאתם של מוצרי החלב, מן התפריט לגמרי תעצור את התהליך.
מה הקשר? המזון שלא התעכל בגוף כהלכה מחפש לו מקום ובסופו של דבר הוא מצטבר כפסולת (כל מזון לא מעוכל הופך לפסולת) ומועבר אל הפרקים ומתאחסן שם, עד להודעה חדשה. ולזה קוראים דלקת פרקים.

לסיכום ניתן למנוע או להפחית אלרגיה על ידי תזונה נכונה לכן יש להקפיד על אכילה נכונה וכאשר ישנו ספק בנוגע למעכל מסויים מומלץ להיבדק אצל רופא בהקדם.