holisty

החשיבות והתועלות בלקיחת תוסף ברזל

ברזל

ברזל

ברזל הינו אחד המינרלים החשובים לגוף האדם ופעילותו מורגשת כמעט בכל איבר ומערכת בגופינו. החל מהעברת חמצן בין כל תאי הגוף ועד מעורבות באנזימים במוח אשר משפיעים על מצב הרוח והערנות. תזונה לקויה אשר נפוצה מאוד בתרבות של ימינו מהווה את אחד הגורמים המשמעותיים ביותר למחסור בברזל אצל בני אדם בוגרים, אנשים רבים לרוב אפילו לא באופן מודע מזניחים את מאגרי הברזל בגופם וכתוצאה מזה סובלים מתופעות לוואי שונות.

אנמיה כתוצאה מחוסר ברזל

אנמיה זו הינה הנפוצה ביותר בקרב קבוצות רבות של האוכלוסייה, מחקרים מצאו שאחת מכל חמש נשים תסבול ממצב של חוסר ברזל בהריון מספרים אלה עשויים לעלות דרמטית עד ל50 אחוז מהנשים. כאשר בוחנים תפריט ממוצע בעולם המערבי ניתן למצוא שכמות הברזל אותה אנו צורכים ביום הינה בערך 20 מיליגרם ויכולת הספיגה של המינרל הינה כחמישית מהכמות אותה אנו צורכים, לעומת זאת בהנחה שמדובר במינרל חיוני אשר נמצא בפעילויות רבות של הגוף קל מאוד להבין איך אנו מגיעים למצב של חסרים בברזל.

מי עשוי לסבול ממחסור בברזל –

1. נשים בהריון אשר גופם זקוק לכפול מכמות הברזל הרגילה.

2. בני נוער אשר גופם גדל בקצב מהיר וזקוק לברזל רב על מנת לשמור על פעילות תקינה של המערכת.

3. ספורטאים מועדים לסבול ממחסור בברזל שכן המינרל מעורב בתפקודי החמצן והריאות בגוף שאצל ספורטאים מערכות אלה פעילות מאוד.

4. אנשים בעלי דיאטות מיוחדות לדוגמא – צמחוניים, צריכים לשים לב לכמויות הברזל בגופם.

יתרונות ואופן השימוש בתוספי ברזל

אומנם שמירה על תפריט מאוזן ועשיר בברזל הינו צעד חשוב לבריאותנו, לאנשים רבים זה לא תמיד מספיק. ישנם מצבים שהגוף דורש כמויות גדולות של ברזל ואחת הדרכים הנוחות והיעילות להשלמת מאגרי הברזל הינה שימוש בתוספים. חשוב לדעת שכתוצאה משימוש לא נכון ומאוזן בתוספי הברזל יכולים להיות תופעות לוואי לא נעימות כגון – כאבי ראש ובחילות וחשוב מאוד להתייעץ עם הרופא המטפל על מנת להתאים את המינון.

ברזל נוזלי מול ברזל בכדורים – כיום בשוק קיימות מספר אפשרויות שונות לצריכת ברזל והפופולאריות ביותר ביניהן הינן צריכת ברזל בכדורים וצריכת ברזל נוזלי. היתרון הגדול של ברזל נוזלי הינו אחוז ספיגת הברזל בגוף, תופעות הלוואי אשר מגיעות כתוצאה משימוש בתוספים מגיעות כתוצאה מאי ספיגת הברזל בגוף וכל שהגוף סופג יותר מהחומר הנצרך כך שכיחות תופעות הלוואי יורדת. מחקרים הראו שהגוף מסוגל לספוג על כ40 אחוז מהברזל אשר נצרך בצורה נוזלית לעומת כאחוזים בודדים מברזל הנצרך בצורת כדור.

Exit mobile version